In moderne huizen is er steeds meer oog voor comfort. Domotica kan hierbij een opmerkelijk verschil maken. En ook voor die domotica in Geraardsbergen en omgeving kunt u rekenen op Billens.

Gebruiksgemak als sleutelwoord

Al te vaak wordt domotica nog geassocieerd met futuristische toepassingen. Domotica is er echter op gericht de verschillende functies binnen een woning (verlichting, verwarming, veiligheid, energiebeheer,…) zoveel mogelijk te optimaliseren en op elkaar af te stemmen. Gebruiksgemak is hierbij steeds het sleutelwoord.

Van eenvoudig tot uitgebreid

Domotica wordt steeds afgesteld op de noden van de bewoners. Zo kan men opteren voor een zeer beperkt systeem dat toelaat om met slechts één druk op een knop alle rolluiken in de woning te bedienen of alle lichten te doven.

Een zeer uitgebreid systeem is echter evenzeer mogelijk en laat bijvoorbeeld toe om via een bedieningspaneel verschillende automatisaties te creëren. Zo kan er voorzien worden in de mogelijkheid om bij het slapengaan gelijktijdig alle lichten in huis automatisch te doven, het alarm te activeren en bepaalde stopcontacten uit te schakelen waardoor sluipverbruik tot een absoluut minimum wordt herleid.

Ook kunnen er sferen gecreëerd worden die toelaten dat bijvoorbeeld bepaalde lichten gedimd worden, de rolluiken naar beneden gelaten worden en de muziekinstallatie opspringt wanneer men deze welbepaalde sfeer activeert.

domotica

Contact Opnemen

Meer informatie over het werk aan iets dat Billens uit Geraardsbergen voor u kan aanpakken?